Mój pierwszy Mac

Przeskocz do:

Apple Blog.pl

9.12
Uwaga na stronię apple-software.net – nie róbcie tam zakupów

Wielu z was mogło dostać podobnego maila, jak czytelnik Tymek:

Hej!

Dziś dostałem na maila ciekawą ofertę na macowe oprogramowanie z 80% zniżką. Samego sklepu nie znam, nawet nie przypominam sobie żebym się kiedyś u nich rejestrował, ale z tego co widzę przyjmują zamówienia z Polski ;-) Oto link do sklepu: http://apple-software.net

Pozdrawiam!

#social Szybkie pytanie na Blipie i wycieczkę po Google1 dalej szybko was informuję, żebyście przypadkiem nie robili zakupów na tej stronie.

Strona softu nie sprzedaje, a jedynie stara się wyłudzić od was dane i numery kart kredytowych. Kiedy sprzedacie im swoją tożsamość, biling wydatków na karcie dość szybko uzupełni się zakupami w dalekich krajach z którymi nie macie nic wspólnego.

Zostaliście ostrzeżeni, podajcie dalej, żeby nikt się nie nadział przypadkiem.


  1. Dokładniej to Bing, bo używam ostatnio konkurencji od Microsoftu… ()

15 komentarzy do tego tekstu

  1. kolacz

    Co za chamstwo! Info już poszło do znajomych. Ale ceny to rzeczywiście mają kuszące – trzeba by naprawdę idioty co by się na to nadział. Ale takich niestety nie brakuje.

  2. dzigi

    Ostanio obiło mi się coś podobnego, tylko że stronka miała nazwę adobepromo.com czy jakoś podobnie. Ceny kuszące, kontakt tylko mailowy. Niestety, NIC NIE JEST ZA DARMO, albo za przysłowiową złotókę (dolara).

  3. pop

    przeczytajcie regulamin na tej stronie. wersje download bez żadnych drukowanych licencji i możliwości rejestracji, licencje tylko do użytku domowego na jednym stanowisku :) – wali podpucha na kilometr nie tylko cenowa…

  4. Perwol

    Szkoda tylko, że naiwni ludzie zapewne dają się na to wrobić…

  5. Walkow

    Najdziwniejsze jest to skąd wzięli adresy mailowe. Ja także dostałem ich ofertę. A szanuję swój adres mailowy na gmailu. Dostałem dzisiaj już dwa razy tą ofertę z dwóch różnych adresów.

  6. maciek

    @Walkow – a jaki masz adres emailowy, bo jak np. imie.nazwisko@gmail.com to raczej roboty nie maja problemu zeby sobie taki email spreparować, akurat pewnie trafilo w Twoje imie i nazwisko i tyle, zreszta nie tylko w Twoje.

  7. ClassicGOD

    A propos tanich aplikacji – przypadkiem wlazlem na mupromo a tam benc paczka softu calkiem ciekawa: http://www.mupromo.com/

  8. maclawyer

    Poszło do użytkowników Apple, z kręgów “zwykłych” biurowych użytkowników.

  9. Michal G

    Dzieki szybkiej reakcji uzytkownikow macow sklep apple-software.net juz pozostal wspomnieniem :)

  10. Paweł Nowak

    @Michał G – o, i bardzo dobrze :)

  11. Paweł Jońca

    Jak widać powstali z popiołów.
    Mafię nie tak łatwo zatłuc.

  12. iSeb

    Jak to, przecież cały czas strona działa???

  13. Michal G

    Ech a juz byla nieaktywna, jutro apple musi sie bardziej postarac… ;)

  14. mateo

    dwa dni temu dostałem linka na ta stronę i oczom nie wierzyłem takie ceny ale to niezła podpucha zapraszam na strone http://www.mupromo.com/ tam sa ciekawe promocje

  15. sach

    serwer http://apple-software.net/ znajduje się w Chinach i należy do: CHINANET anhui province network, co już jest podejżane

Może Cię także zainteresować: